Agenda

Datum Activiteit Tijd Informatie
za 15 dec Weber Grill Academy 'Winter' 10.45 uur

Barbecueën in de winter? Jazeker!
Ervaar de ultieme gezellige barbecue-beleving in de winter. Bij de Weber Grill Academy winterworkshop leert u een heel wintermenu maken op de barbecue.

Buiten bij de barbecue, knapperend vuur van de barbecue, een vuurkorf aan, warme kleding, gezelligheid én misschien zelfs sneeuw. Het wintermenu is tevens leuk om te bereiden als kerstmenu, voor een geslaagde kerst of andere winterse gelegenheid!

Dit winterseizoen hebben onze Grill Masters extra winterbonusrecepten gemaakt, zodat u nog meer kunt bereiden tijdens een winterbarbecue. Op basis van wat het seizoen te bieden heeft, wordt het menu samengesteld, maar u krijgt alle recepten mee naar huis.

Het bonusmenu bestaat uit de volgende gerechten:

·       Koud gerookt ganzenborst met witlofsalade en appel

·       Thaise vissoep onder korstdeeg

·       Gegrilde hertenbiefstuk met boschampignonsaus en gevulde gegrilde uien

·       Hollandse appeltaartjes met vanillesaus en vanille-ijs

Reserveren via https://www.weber.com/NL/nl/grill-academy/bbq-workshop-boeken/ 

za 19 jan Weber Grill Academy 'The art of charcoal grilling' 10.45 uur

Dompel uzelf onder in de authentieke barbecuesfeer van vertrouwd geknetter en de geruststellende, nostalgische geur van een houtskoolbarbecue. Deze workshop is bij uitstek geschikt voor de houtskoolliefhebber. De houtskoolbarbecue zorgt voor de ultieme barbecuebeleving en dat is waar veel mensen naar op zoek zijn!

Samen gaan we een vijfgangenmenu bereiden op de houtskoolbarbecues. De rookhout geeft een bijzondere smaak aan uw gerechten. Regel de warmte, concentreer u op de bereiding en beloon uzelf en na de barbecueworkshop ook uw gasten, met verbazingwekkend goed eten. Tevens wordt er gebruik gemaakt van de vleeshouder. Het twee-in-één ontwerp van de vleeshouder is geschikt voor meerdere soorten vlees, zodat u meer ruimte krijgt op het grillrooster. Het kan ook worden gebruikt als een stevige korf voor sappige braadstukken. De verrukkelijke smaak van deze braadstukken krijgt u alleen door de rook onder het deksel van de barbecue.

Uniek aan deze workshop is dat er op de Summit Charcoal barbecue wordt gewerkt. Onze Grill Masters leren u alles over het aansteken van de Summit Charcoal Barbecue en andere houtskoolbarbecues.

Reserveren via https://www.weber.com/NL/nl/grill-academy/lokaliteit/?location=GA002 

 

do 14 feb Het valentijndiner 18.00 uur

Donderdag 14 februari aanstaande bent u van harte welkom voor een heerlijk Valentijnsdiner bij Lokaal 55.

Vanaf 18.00 uur serveren we een vier-gangen diner met bijpassende wijnen.

€ 64,50 per persoon (volledig verzorgde avond)

Reserveren via 0515 460321 of info@lokaal55.nl 

za 09 mrt Weber Grill Academy 'American style BBQ' 10.45 uur

We gaan tijdens de American Style BBQ workshop terug naar de roots van Weber en de roots van het barbecueën: Amerika.

In de 17e eeuw werd barbecueën overgenomen van de indianen in Amerika. In de jaren 1900 opende het eerste Amerikaanse barbecuerestaurant in Kansas City haar deuren. Sindsdien verspreidde de Amerikaanse barbecuecultuur zich over de rest van de wereld. American Style BBQ wordt in veel landen beschouwd als ‘de echte manier’ van barbecueën. Klassiekers zijn hotdogs en hamburgers, maar in deze barbecue workshop leren wij u graag andere Amerikaanse gerechten grillen – gemakkelijk om klaar te maken, maar uiteraard geschikt voor speciale gelegenheden.

Onze roots liggen in Chicago, daarom starten we deze workshop met een traditioneel gerecht uit die regio: Chicago style deep pan pizza. Vervolgens maken we gerechten die hun oorsprong hebben in verschillende staten van de Verenigde Staten. We bieden deze Weber Grill Academy workshop graag aan om u kennis te laten maken met onze eigen oorsprong.

Welcome back to the roots of American Style BBQ!

Have fun & grill on!

Reserveren via https://www.weber.com/NL/nl/grill-academy/lokaliteit/?location=GA002 

za 16 mrt Weber Grill Academy 'American style BBQ' 10.45 uur

We gaan tijdens de American Style BBQ workshop terug naar de roots van Weber en de roots van het barbecueën: Amerika.

In de 17e eeuw werd barbecueën overgenomen van de indianen in Amerika. In de jaren 1900 opende het eerste Amerikaanse barbecuerestaurant in Kansas City haar deuren. Sindsdien verspreidde de Amerikaanse barbecuecultuur zich over de rest van de wereld. American Style BBQ wordt in veel landen beschouwd als ‘de echte manier’ van barbecueën. Klassiekers zijn hotdogs en hamburgers, maar in deze barbecue workshop leren wij u graag andere Amerikaanse gerechten grillen – gemakkelijk om klaar te maken, maar uiteraard geschikt voor speciale gelegenheden.

Onze roots liggen in Chicago, daarom starten we deze workshop met een traditioneel gerecht uit die regio: Chicago style deep pan pizza. Vervolgens maken we gerechten die hun oorsprong hebben in verschillende staten van de Verenigde Staten. We bieden deze Weber Grill Academy workshop graag aan om u kennis te laten maken met onze eigen oorsprong.

Welcome back to the roots of American Style BBQ!

Have fun & grill on!

Reserveren via https://www.weber.com/NL/nl/grill-academy/lokaliteit/?location=GA002 

za 23 mrt Weber Grill Academy 'Basis' 10.45 uur

Grill Academy - Basis

Worsten of een saté op de barbecue zijn altijd goed, maar heeft u liever een keer iets anders of iets wat niet zwart van de barbecue af komt? Of heeft u de fijne kneepjes van het barbecueën al onder de knie, maar wilt u iets nieuws leren? Dan is de Basic workshop een uitstekende barbecueworkshop voor u!

Tijdens een 4 uur durende BBQ workshop leren onze gecertificeerde Weber Grill Masters u alles over de houtskool-, gas-, en elektrische barbecues. We gaan u meer vertellen over het aansteken van barbecues, verschillende grillmethoden, Weber barbecueaccessoires, schoonmaak en onderhoud van de barbecues. Bent u ook benieuwd of het verschil te proeven is tussen de verschillende type barbecues? We gaan de blinde smaaktest doen! Dit houdt in dat hetzelfde soort vlees wordt bereid op de houtskool-, gas-, en elektrische barbecue. Benieuwd of u het verschil proeft?

Ondertussen bereid u een voor-, tussen-, hoofd-, en nagerecht voor meerdere personen op de barbecue. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de directe en indirecte grillmethode en gaan we barbecueën met gesloten deksel. Bij de bereiding van de gerechten wordt er gebruik gemaakt van verschillende Weber Gourmet Barbecue System (GBS) accessoires, zodat u leert wat er allemaal mogelijk is op de barbecue.

Veel zelf doen tijdens deze workshop is ons uitgangspunt, daarnaast gaan we natuurlijk lekker eten en plezier maken. Dit zijn allemaal ingrediënten bij elke Weber Grill Academy BBQ workshop!

De Basic workshop is bij uitstek geschikt voor de beginnende barbecueër, maar ook voor de iets gevorderde barbecueër vindt u in deze workshop voldoende barbecue inspiratie.

za 30 mrt Weber Grill Academy 'Basis' 10.45 uur

Grill Academy - Basis

Worsten of een saté op de barbecue zijn altijd goed, maar heeft u liever een keer iets anders of iets wat niet zwart van de barbecue af komt? Of heeft u de fijne kneepjes van het barbecueën al onder de knie, maar wilt u iets nieuws leren? Dan is de Basic workshop een uitstekende barbecueworkshop voor u!

Tijdens een 4 uur durende BBQ workshop leren onze gecertificeerde Weber Grill Masters u alles over de houtskool-, gas-, en elektrische barbecues. We gaan u meer vertellen over het aansteken van barbecues, verschillende grillmethoden, Weber barbecueaccessoires, schoonmaak en onderhoud van de barbecues. Bent u ook benieuwd of het verschil te proeven is tussen de verschillende type barbecues? We gaan de blinde smaaktest doen! Dit houdt in dat hetzelfde soort vlees wordt bereid op de houtskool-, gas-, en elektrische barbecue. Benieuwd of u het verschil proeft?

Ondertussen bereid u een voor-, tussen-, hoofd-, en nagerecht voor meerdere personen op de barbecue. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de directe en indirecte grillmethode en gaan we barbecueën met gesloten deksel. Bij de bereiding van de gerechten wordt er gebruik gemaakt van verschillende Weber Gourmet Barbecue System (GBS) accessoires, zodat u leert wat er allemaal mogelijk is op de barbecue.

Veel zelf doen tijdens deze workshop is ons uitgangspunt, daarnaast gaan we natuurlijk lekker eten en plezier maken. Dit zijn allemaal ingrediënten bij elke Weber Grill Academy BBQ workshop!

De Basic workshop is bij uitstek geschikt voor de beginnende barbecueër, maar ook voor de iets gevorderde barbecueër vindt u in deze workshop voldoende barbecue inspiratie.

za 13 apr Weber Grill Academy 'Smoking' 10.45 uur

Grill Academy - Smoking

Smoken oftewel Roken of Low & Slow barbecueën, is een grilltechniek waarbij langzaam wordt gegaard. Langzaam indirect roken is een rookproces waarbij door toevoeging van rookhoutsnippers het gerecht de echte authentieke rooksmaak krijgt. De low & slow bereiding van gerechten wordt steeds meer gewaardeerd. Speciale Smoker barbecues (zoals de Weber Smokey Mountain) maken het mogelijk om warm te roken, maar zelfs ook om koud te roken. Verras je vrienden of familie eens met een verrukkelijke eigen gemaakte pulled pork!

Roken doe je door te grillen tussen 95 ⁰C en 150 ⁰C. Tijdens de BBQ workshop Smoking leren onze Weber gecertificeerde Grill Masters u alles over deze grilltechniek. Bijvoorbeeld waarom de rook die vrijkomt uit het rookhout zo lang mogelijk in contact moet zijn met de ingrediënten het en wat kunt u doen om dat te bereiken?

Roken is geschikt voor onder andere grotere en taaiere stukken vlees zoals ribben, kippen- of ganzenborst of zelfs een hele kip. Na het low & slow barbecueën van deze stukken vlees, worden ze lekker mals. Natuurlijk is het roken van vis ook mogelijk. Komt bij gerookte forel, paling en zalm het water bij u ook al in de mond?

Het menu van de Smoking workshop verschilt per locatie. Wilt u graag hoe het menu eruit ziet tijdens de BBQ workshop? Neem gerust contact op met de Grill Academy locatie.

zo 14 apr Kookworkshop Tapas 16.00 uur

Individuele kookworkshops met wisselend thema.

Bij Lokaal 55 staat niet alleen het leren koken centraal, maar met name het samen koken en genieten. Samen een drie gangen menu bereiden en aansluitend genieten van het eigen gemaakte diner. De kok ontvangt u feestelijk met een glaasje Prosecco en een fijne bite. De kok licht het menu toe en de ingrediënten waarmee je gaat koken. Na de uitleg van de kok ga je in koppels of kleine groepjes lekker koken. Ieder bereidt een gerecht van het menu. Uiteraard staat de kok open voor elke vraag en/of suggestie vanuit de groep. De prijs van een kookworkshop is € 59,50 per persoon, inclusief alle ingrediënten en consumpties.

Geef je op, individueel of met een klein gezelschap.

Bel 0515-460321 of e-mail info@lokaal55.nl

za 20 apr Weber Grill Academy 'Exclusive' 10.45 uur

Grill Academy 'exclusive' of 'Advance'

Wilt u een BBQ workshop volgen met lekkere exclusieve gerechten of heeft u de Basic workshop gevolgd en zoekt u een vervolgworkshop? Dan is de Exclusive workshop perfect voor u!

De Exclusive workshop is niet zomaar een BBQ workshop, het is de crème de la crème onder de BBQ workshops. Laat u inspireren door de exclusieve barbecuerecepten in deze workshop. De gecertificeerde Weber Grill Masters leren u alles op het gebied van culinair barbecueën. Samen gaan we de lekkerste BBQ gerechten maken. Daarbij gebruiken we verschillende technieken, zoals roken, low & slow, directe en indirecte grillmethode en gebruiken we verschillende Weber barbecueaccessoires. We gaan ook barbecueën met het deksel gesloten en leren we u de barbecuetemperatuur beheersen. Het komt allemaal voorbij tijdens de ongeveer 4,5 uur durende BBQ-reis.

De belangrijkste ingrediënten van de Weber Grill Academy BBQ workshop zijn veel zelf doen, lekker eten en natuurlijk plezier maken. Moet u echt een gevorderde barbecueër zijn voor deze workshop? Nee, het is geen must, onze Grill Masters begeleiden iedereen naar hetzelfde niveau.

zo 21 apr Paasbrunch 12.30 uur

Zondag 21 april en maandag 22 april

Paasbrunch voor het hele gezin!

Geniet met de hele familie van een heerlijke paasbrunch bij Lokaal 55

Binnen en buiten worden fijne lekkernijen gepresenteerd vanaf

een buffet, foodtruck en sappenbar.

De kinderen kunnen paaseieren versieren, knutselen en in het speeltuintje spelen.

 

Brunch (12.30 uur) incl. fruitsappen, zuivel, koffie en thee à € 27,50 per persoon, € 15,00 per kind ( 4 tot 12 jaar)

ma 22 apr Paasbrunch 12.30 uur

Zondag 21 april en maandag 22 april

Paasbrunch voor het hele gezin!

Geniet met de hele familie van een heerlijke paasbrunch bij Lokaal 55

Binnen en buiten worden fijne lekkernijen gepresenteerd vanaf

een buffet, foodtruck en sappenbar.

De kinderen kunnen paaseieren versieren, knutselen en in het speeltuintje spelen.

 

Brunch (12.30 uur) incl. fruitsappen, zuivel, koffie en thee à € 27,50 per persoon, € 15,00 per kind ( 4 tot 12 jaar)

za 04 mei Weber Grill Academy 'Exclusive' 10.45 uur

Grill Academy 'Exclusive' of 'Advance'

Wilt u een BBQ workshop volgen met lekkere exclusieve gerechten of heeft u de Basic workshop gevolgd en zoekt u een vervolgworkshop? Dan is de Exclusive workshop perfect voor u!

De Exclusive workshop is niet zomaar een BBQ workshop, het is de crème de la crème onder de BBQ workshops. Laat u inspireren door de exclusieve barbecuerecepten in deze workshop. De gecertificeerde Weber Grill Masters leren u alles op het gebied van culinair barbecueën. Samen gaan we de lekkerste BBQ gerechten maken. Daarbij gebruiken we verschillende technieken, zoals roken, low & slow, directe en indirecte grillmethode en gebruiken we verschillende Weber barbecueaccessoires. We gaan ook barbecueën met het deksel gesloten en leren we u de barbecuetemperatuur beheersen. Het komt allemaal voorbij tijdens de ongeveer 4,5 uur durende BBQ-reis.

De belangrijkste ingrediënten van de Weber Grill Academy BBQ workshop zijn veel zelf doen, lekker eten en natuurlijk plezier maken. Moet u echt een gevorderde barbecueër zijn voor deze workshop? Nee, het is geen must, onze Grill Masters begeleiden iedereen naar hetzelfde niveau.

za 11 mei Weber Grill Academy 'Exclusive' 10.45 uur

Grill Academy 'Exclusive' of 'Advance'

Wilt u een BBQ workshop volgen met lekkere exclusieve gerechten of heeft u de Basic workshop gevolgd en zoekt u een vervolgworkshop? Dan is de Exclusive workshop perfect voor u!

De Exclusive workshop is niet zomaar een BBQ workshop, het is de crème de la crème onder de BBQ workshops. Laat u inspireren door de exclusieve barbecuerecepten in deze workshop. De gecertificeerde Weber Grill Masters leren u alles op het gebied van culinair barbecueën. Samen gaan we de lekkerste BBQ gerechten maken. Daarbij gebruiken we verschillende technieken, zoals roken, low & slow, directe en indirecte grillmethode en gebruiken we verschillende Weber barbecueaccessoires. We gaan ook barbecueën met het deksel gesloten en leren we u de barbecuetemperatuur beheersen. Het komt allemaal voorbij tijdens de ongeveer 4,5 uur durende BBQ-reis.

De belangrijkste ingrediënten van de Weber Grill Academy BBQ workshop zijn veel zelf doen, lekker eten en natuurlijk plezier maken. Moet u echt een gevorderde barbecueër zijn voor deze workshop? Nee, het is geen must, onze Grill Masters begeleiden iedereen naar hetzelfde niveau.

zo 12 mei Moederdag high tea en high wine 14.00 uur

Moederdag high tea en high wine!

Op zondag 12 mei aanstaande worden alle moeders weer in het zonnetje gezet.

Dit jaar verzorgt Lokaal 55 een heerlijke middag met een verschillend aanbod, passend bij jullie.

Kies deze middag bijvoorbeeld voor een High tea of high wine!

Volop genieten van al het lekkers en in goed gezelschap!

High tea à € 23,50 per persoon

High wine à € 27,50 per persoon

Vanaf 12.30 uur

Reserveren kan via info@lokaal55.nl of 0515 460321

zo 26 mei Kookworkshop Italiaanse keuken 16.00 uur

Individuele kookworkshops met wisselend thema.

Bij Lokaal 55 staat niet alleen het leren koken centraal, maar met name het samen koken en genieten. Samen een drie gangen menu bereiden en aansluitend genieten van het eigen gemaakte diner. De kok ontvangt u feestelijk met een glaasje Prosecco en een fijne bite. De kok licht het menu toe en de ingrediënten waarmee je gaat koken. Na de uitleg van de kok ga je in koppels of kleine groepjes lekker koken. Ieder bereidt een gerecht van het menu. Uiteraard staat de kok open voor elke vraag en/of suggestie vanuit de groep. De prijs van een kookworkshop is € 59,50 per persoon, inclusief alle ingrediënten en consumpties.

Geef je op, individueel of met een klein gezelschap.

Bel 0515-460321 of e-mail info@lokaal55.nl

zo 22 sep Kookworkshop Sushi 16.00 uur

Individuele kookworkshops met wisselend thema.

Bij Lokaal 55 staat niet alleen het leren koken centraal, maar met name het samen koken en genieten. Samen een drie gangen menu bereiden en aansluitend genieten van het eigen gemaakte diner. De kok ontvangt u feestelijk met een glaasje Prosecco en een fijne bite. De kok licht het menu toe en de ingrediënten waarmee je gaat koken. Na de uitleg van de kok ga je in koppels of kleine groepjes lekker koken. Ieder bereidt een gerecht van het menu. Uiteraard staat de kok open voor elke vraag en/of suggestie vanuit de groep. De prijs van een kookworkshop is € 59,50 per persoon, inclusief alle ingrediënten en consumpties.

Geef je op, individueel of met een klein gezelschap.

Bel 0515-460321 of e-mail info@lokaal55.nl

zo 13 okt Kookworkshop Big Green Egg Barbecue 16.00 uur

Individuele kookworkshops met wisselend thema.

Bij Lokaal 55 staat niet alleen het leren koken centraal, maar met name het samen koken en genieten. Samen een drie gangen menu bereiden en aansluitend genieten van het eigen gemaakte diner. De kok ontvangt u feestelijk met een glaasje Prosecco en een fijne bite. De kok licht het menu toe en de ingrediënten waarmee je gaat koken. Na de uitleg van de kok ga je in koppels of kleine groepjes lekker koken. Ieder bereidt een gerecht van het menu. Uiteraard staat de kok open voor elke vraag en/of suggestie vanuit de groep. De prijs van een kookworkshop is € 59,50 per persoon, inclusief alle ingrediënten en consumpties.

Geef je op, individueel of met een klein gezelschap.

Bel 0515-460321 of e-mail info@lokaal55.nl

zo 17 nov Kookworkshop Friese streekproducten 16.00 uur

Individuele kookworkshops met wisselend thema.

Bij Lokaal 55 staat niet alleen het leren koken centraal, maar met name het samen koken en genieten. Samen een drie gangen menu bereiden en aansluitend genieten van het eigen gemaakte diner. De kok ontvangt u feestelijk met een glaasje Prosecco en een fijne bite. De kok licht het menu toe en de ingrediënten waarmee je gaat koken. Na de uitleg van de kok ga je in koppels of kleine groepjes lekker koken. Ieder bereidt een gerecht van het menu. Uiteraard staat de kok open voor elke vraag en/of suggestie vanuit de groep. De prijs van een kookworkshop is € 59,50 per persoon, inclusief alle ingrediënten en consumpties.

Geef je op, individueel of met een klein gezelschap.

Bel 0515-460321 of e-mail info@lokaal55.nl